#vegan μακαρόνια με κιμά

Υλικά

230 γρ. Tofu SMAAKT
1 κ.σ σάλτσα σόγιας SMAAKT
4 σκελίδες σκόρδο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 κρεμμύδι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 καρότα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
Σέλινο
4 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 κούπα κόκκινο κρασί Απία Γαία
400 γρ Μακαρούνες Δίκοκκο ΕυΒίο
2 κ.σ πάστα ντομάτας
1 σάλτσα ντομάτας Alce Nero

Εκτέλεση

  1. Στεγνώστε το τόφου με μια χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το με ένα πιρούνι σε κράμπλ

  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι

  3. Προσθέστε το τόφου και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας. Σοτάρουμε για άλλα δυο λεπτά. Έπειτα, αφήστε το tofu crumble στην άκρη
  4. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κοτσάνια σέλινου

  5. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και μετά τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά
  6. Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ξερή ρίγανη. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε και σοτάρετε τα καρότα και το σέλινο για 5-6 λεπτά
  7. Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το θρυμματισμένο τόφου

  8. Ανακατέψτε καλά τη σάλτσα και αφήστε τη να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά
  9. Βάζουμε άλλη μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για τα ζυμαρικά. Περίπου 10 λεπτά πριν γίνει η σάλτσα, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας

  10. Όταν γίνουν τα ζυμαρικά, μεταφέρετε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά
  11. Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για να σερβίρετε

 

Δείτε το βίντεο για να δημιουργήσετε τη δική σας Tofu bolognese στο άψε σβήσε.