#vegan μακαρόνια με κιμά
Υλικά
230 γρ. Tofu SMAAKT 1 κ.σ σάλτσα σόγιας SMAAKT 4 σκελίδες σκόρδο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ 1 κρεμμύδι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ 2 καρότα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ Σέλινο 4 κ.σ ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη 1 κούπα κόκκινο κρασί Απία Γαία 400 γρ Μακαρούνες Δίκοκκο ΕυΒίο 2 κ.σ πάστα ντομάτας 1 σάλτσα ντομάτας Alce Nero
Εκτέλεση
- Στεγνώστε το τόφου με μια χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε το με ένα πιρούνι σε κράμπλ
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι
- Προσθέστε το τόφου και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας. Σοτάρουμε για άλλα δυο λεπτά. Έπειτα, αφήστε το tofu crumble στην άκρη
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κοτσάνια σέλινου
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και μετά τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά
- Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ξερή ρίγανη. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε και σοτάρετε τα καρότα και το σέλινο για 5-6 λεπτά
- Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το θρυμματισμένο τόφου
- Ανακατέψτε καλά τη σάλτσα και αφήστε τη να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά
- Βάζουμε άλλη μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για τα ζυμαρικά. Περίπου 10 λεπτά πριν γίνει η σάλτσα, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
- Όταν γίνουν τα ζυμαρικά, μεταφέρετε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά
- Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για να σερβίρετε
Δείτε το βίντεο για να δημιουργήσετε τη δική σας Tofu bolognese στο άψε σβήσε.