Αρωματικό και πεντανόστιμο! Διαβάστε πως θα ετοιμάσετε το αγαπημένο ποτό των γιορτών!



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 λίτρο κόκκινο κρασί "Άπια Γαία" Αγιωργίτικο ΒΙΟ

½ ποτήρι νερό

30 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαρότευτλο ALCE NERO

3 στικ κανέλας

10 γαρύφαλλα

1 φλούδα πορτοκαλιού ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

1 φλούδα λεμονιού ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

1-2 ζαχαρωτά τζίντζερ (προαιρετικά)

Τριμμένη βανίλια bourbon BIOSUN (προαιρετικά)

Σταφίδες μαύρες κορινθιακές ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε το νερό μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις η ζάχαρη λιώσει, προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά.

Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε το μείγμα με ένα λεπτό σουρωτήρι. Σερβίρουμε το ζεστό κρασί σε κούπες ή σε πυρίμαχα ποτήρια.

Εις υγείαν!