ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 πορτοκάλι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 ροδάκινα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
7 δαμάσκηνα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
7 βερίκοκα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1/4 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ακατέργαστη ζάχαρη ALCE NERO
1 φλιτζάνι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού, 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά μακρυά από τη φωτιά. 

Τεμαχίζουμε τα φρούτα και τα τοποθετούμε ανάμεικτα μέσα σε ένα μπολ. Σουρώνουμε το σιρόπι με τη βοήθεια μιας λεπτής σήτας. Περιχύνουμε τα φρούτα και γαρνίρουμε με λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού.