ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3 μανταρίνια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
6 αυγά
225 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική ALCE NERO
250 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ BIOSUN
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μανταρίνια για περίπου 2 ώρες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τεμαχίζουμε κάθε μανταρίνι στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Χοντροκόβουμε τα μανταρίνια με τη βοήθεια του πολυκόφτη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την αμυγδαλόψιχα τριμμένη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποηθεί. Τέλος προσθέτουμε τον πολτό μανταρινιού και αναμειγνύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Μετά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά.
Φωτογραφία: mydearkitcheninhelsinki