Πως να φτιάξετε κρέμα με κεχρί
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 φλιτζάνια (60γρ) κεχρί ALCE NERO
6 φλιτζάνια (600ml) νερό
2 φλιτζάνια (200ml) ρόφημα ρυζιού EUBIO
2 φλιτζάνια (200ml) χυμό μήλου EUBIO
2 κ. Σούπας ζάχαρη ακατέργαστη ALCE NERO
1 ξύλο κανέλας 1 φλούδα λεμονιού μελάσσα ή μέλι για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το κεχρί κάτω από τρεχούμενο νερό, σε ένα λεπτό κόσκινο, με άφθονο νερό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα δύο φλιτζάνια κεχρί με το νερό, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να έχει απορροφηθεί το νερό. Προσθέτουμε το ρόφημα ρυζιού,τον χυμό μήλου και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού και τα χτυπάμε στο μίξερ. Βάζουμε μελάσσα ή μέλι στον πάτο του μπολ και μοιράζουμε την καυτή κρέμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.