Πώς να φτιάξετε ρύζι Basmati με κρέμα καρύδας


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

200γρ κρέμα καρύδα AMRITA

800ml νερό

1 κ.γλ. Λάδι καρύδας BIOTODAY

200γρ ρύζι Basmati λευκό VIGNOLA

½ κ.γλ. Θαλασσινό αλάτι

1 κ.γλ. Ζάχαρη Rapadura

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύουμε την κρέμα καρύδας με 200ml ζεστό νερό. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, την ρευστή κρέμα καρύδας, το υπόλοιπο νερό και το αλάτι στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις βράσει, αφαιρούμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά.