Πώς να φτιάξετε ρύζι Basmati με κρέμα καρύδας
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
200γρ κρέμα καρύδα AMRITA
800ml νερό
1 κ.γλ. Λάδι καρύδας BIOTODAY
200γρ ρύζι Basmati λευκό VIGNOLA
½ κ.γλ. Θαλασσινό αλάτι
1 κ.γλ. Ζάχαρη Rapadura
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε την κρέμα καρύδας με 200ml ζεστό νερό. Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ρύζι, την ρευστή κρέμα καρύδας, το υπόλοιπο νερό και το αλάτι στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις βράσει, αφαιρούμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί με κλειστό καπάκι για 5 λεπτά.