Διαβάστε μια χορτοφαγική παραλλαγή της αγαπημένης παραδοσιακής συνταγής για λαχανοντολμάδες.



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μεσαίο λάχανο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

2 τριμμένα καρότα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

1 ψιλοκομμένο πράσο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

Λίγο ξερό δυόσμο

2 κοτσάνια ψιλοκομμένα σέλινο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

1 λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ λευκό EUBIO

200 γραμμάρια κιμάς σόγιας SMAAKT

3 κ.σ. μαλακό αλεύρι σιταριού τύπου ΙΙ ALCE NERO

2 κ.σ. ξηρή φυσική μαγιά BIOSUN

4 κ.σ. ηλιόσποροι EUBIO

Ζωμός λαχανικών σε βάζο χωρίς μαγιά BIOSUN

Ελαιόλαδο

Αλάτι Ατλαντικού

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο νερό και μόλις βράσει, ζεματίζουμε τα φύλλα του λάχανου. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, για να κρυώσουν.

Σε ένα ευρύχωρο μπολ, αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης: το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, τα καρότα, το πράσο και το σέλινο. Προσθέτουμε το ρύζι γλασέ, τους ηλιόσπορους, τον κιμά από σόγια και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου. Τοποθετούμε μέσα περίπου 1 κ.γλ. γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες μέσα στην κατσαρόλα κολλητά μεταξύ τους και ραντίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο. Από πάνω τους τοποθετούμε ένα πιάτο και προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, μέχρι να σκεπαστεί το πιάτο. Βράζουμε για περίπου 50 λεπτά.

Στύβουμε ένα λεμόνι μέσα σε ένα ποτήρι ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε τη μαγιά και το αλεύρι. Πριν σβήσουμε την φωτιά, περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες και αποσύρουμε μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!