🍎Τα μήλα είναι στην καλύτερη εποχή τους το φθινόπωρο, γεμάτα φρεσκάδα και θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες και βιταμίνη C.🍏
Εκτός από ένα υγιεινό σνακ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές, όπως η μαρμελάδα μήλου που σας προτείνουμε!


marm milo kanela

✏️Υλικά:

Για περίπου ένα 1 βάζο 400 ml θα χρειαστείτε:

  • 600 γρ. μήλα (καθαρισμένα)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 120 γρ. καστανή ζάχαρη Alce Nero
  • 200 ml νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας EuBio

  

🍎Εκτέλεση

1) Καθαρίζουμε τα μήλα αφαιρώντας φλούδες, σπόρια και κοτσάνια.
2) Τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
3) Περιχύνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά.
4) Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τα μήλα, την καστανή ζάχαρη, το νερό και το ξύλο κανέλας.
5) Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για να βράσει. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, ανακατεύοντας τακτικά. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
6) Μεταφέρουμε τη σπιτική μας μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζο. Μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ντουλάπι μέχρι το άνοιγμα και μετά στο ψυγείο. Αν δεν έχουμε αποστειρώσει το βάζο, πρέπει να φυλάξουμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο το πολύ για 2 βδομάδες.