ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/2 φλιτζάνι φιστίκια κάσιου
1 φλιτζάνι ουίσκι
1/2 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ALCE NERO
4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου EUBIO
400 ml γάλα καρύδας AMRITA
3 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης AMRITA
1/4 κ.σ. αλάτι Ατλαντικού
1 κ.σ. τριμμένη βανίλια bourbon BIOSUN
1/4 φλιτζάνι νέκταρ αγαύης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα φιστίκια κάσιου σε νερό για τουλάχιστον 6 ώρες πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία του παγωτού. Τοποθετούμε το ουίσκι και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να βράσουν και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε παχύρευστο σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 3 κ.σ. γάλα αμυγδάλου και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του σιροπιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βαζουμε το υπόλοιπο σιρόπι στην κατάψυξη για περίπου 40 λεπτά. Εξακολουθούμε να χτυπάμε το μείγμα του παγωτού, ενώ προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα του σιροπιού στο τελευταίο λεπτό.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατάλληλο δοχείο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.