Πώς να φτιάξετε αρωματικό ρύζι με μάνγκο και καρύδα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
250γρ ρύζι Μπασμάτι VIGNOLA
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
τζίντζερ ψιλοκομμένο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
έλαιο καρύδας ψυχρής έκθλιψης BIOTODAY
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
200γρ κόκκινες φακές EUBIO
½ κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε σκόνη AMRITA
½ κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
½ κουταλιά της σούπας κύμινο
½ κουταλιά της σούπας κανέλα
200 ml γάλα καρύδας Rapunzel
500 ml ζωμός λαχανικών χωρίς μαγιά BIOSUN
θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας BIOTODAY
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρεύουμε το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο με το έλαιο καρύδας. Προσθέτουμε την πιπεριά, τις φακές, τον κουρκουμά, το κόλιανδρο, το κύμινο και την κανέλα. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μετά το μάνγκο και λίγο φρέσκο κόλιανδρο.
Σερβίρουμε με το ρύζι μπασμάτι και πασπαλίζουμε με τις νιφάδες καρύδας και τον φρέσκο κόλιανδρο.