Στο Μαλαντρένι Αργολίδας, ένα χωριό με πλούσια ιστορία και γεμάτο αρώματα, χρώματα και γεύσεις της φύσης, ο παππούς μου Γεώργιος Μαυρόγιαννης ξεκίνησε την αγροτική καλλιέργεια της οικογένειας το 1922. Ο πατέρας μου Μιχάλης Μαυρόγιαννης, πρωτοπορεί και το 1997 μετατρέπει την οικογενειακή μας φάρμα, περίπου 1000 στρεμμάτων, σε μονάδα βιολογικής καλλιέργειας, μεταλαμπαδεύοντας στις επόμενες γενιές το σεβασμό και την αγάπη του για τη μητέρα γη και το μεράκι του για καθαρά και ασφαλή προϊόντα.

Με τις αναμνήσεις αυτές και αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ανθρώπων για υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόντα, φροντίζοντας παράλληλα για την ισορροπία του οικοσυστήματος, ένα προσωπικό μου όραμα έγινε πραγματικότητα το 2006 με τη ίδρυση της εταιρείας Βιοκαρπός ΑΕ. Η εταιρία μας, με σήμα τον μέρμηγκα, ως φυσική εξέλιξη της οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης, ήρθε να διασφαλίσει και να προσφέρει μεγάλη ποικιλία βιολογικών προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, φέρνοντας 400 και πλέον παραγωγούς από την Ελλάδα και άλλες γωνιές της υφηλίου στο τραπέζι των καταναλωτών και όλα αυτά με τις αυστηρότερες πιστοποιήσεις.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχοντας ως συνοδοιπόρους και τα παιδιά μου με φρέσκιες ιδέες και αγάπη για την επιστήμη και τη φύση, εμπλουτίζουμε συνεχώς την ποικιλία μας, προσφέροντας πλέον μια καθολική γκάμα βιολογικών τροφίμων τόσο στη μαναβική, όσο και στα προϊόντα ξηρού φορτίου, γαλακτοκομικά, κ.α.

Υπηρετώντας σταθερά τις αρχές και τις αξίες μας όλα αυτά τα χρόνια, χτίζουμε με τους συνεργάτες μας σχέσεις εμπιστοσύνης, οι οποίες μας δίνουν τη δύναμη να ονειρευόμαστε και να εξελισσόμαστε, έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα τη φροντίδα της «Γης που μας τρέφει» και την εφαρμογή μιας υπεύθυνης αγροτικής πολιτικής που σέβεται το περιβάλλον, τον άνθρωπο και όλα τα ζώα που στηρίζουν το οικοσύστημά μας.

 

Γιώργος Μαυρόγιαννης
Ιδρυτής της Βιοκαρπός ΑΕ