Την ώρα του απογευματινού σνακ όπως και την ώρα του δεκατιανού μπορούμε να φάμε κάτι ελαφρύ ίσα ίσα για να μας

κρατήσει.

Έτσι δεν θα καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα στο μεσημεριανό ή στο βραδινό μας γεύμα.

Φτιάξτε  μια φρουτοσαλάτα με διάφορα φρούτα κομμένα σε κομμάτια ή μια σπιτική κομπόστα με ποικιλία φρούτων. Πέρα από τα φρέσκα φρούτα υπάρχουν και τα ξερά φρούτα όπως π.χ. τα ξερά βερίκοκα. Η υπερβολική κατανάλωση όμως  δεν κάνει καλό. Θα πρέπει ακόμα και τα φρούτα να τα καταναλώνουμε σε μέτρια ποσότητα. Αν καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα από ξερά φρούτα θα  κολλήσουνε τα δόντια και μπορεί να προκαλέσουν τερηδόνα. Στη περίπτωση αυτή, αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε καταναλώστε ένα φρέσκο φρούτο π.χ. ένα μήλο ή λίγο τυράκι.                                                                                                   
Για ένα απογευματινό σνακ μια πολύ ωραία λύση είναι  γιαούρτι με λίγα λιπαρά. Καταναλώστε ένα γιαούρτι στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα  με λίγο μέλι και φρυγανιά . Επίσης ένα σπιτικό κέικ είναι ότι πρέπει για να το καταναλώσουμε μέχρι και  2 φορές την εβδομάδα ως απογευματινό σνακ. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι ακριβώς τρώμε και από τι υλικά είναι φτιαγμένο αυτό που τρώμε. Τι πιο υγιεινό λοιπόν από τα σπιτικά φαγητά και γλυκά!

Το απόγευμα ή την ώρα του δεκατιανού μπορούμε να καταναλώσουμε και ένα κουλούρι με  σουσάμι (100γρ) ή 1-2 κρακεράκια ή κριτσίνια ή 1 μπάρα δημητριακών με φρούτα ή φυσική γεύση. Δηλαδή υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από διάφορα μικρά γεύματα που θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε την ώρα του  απογευματινού.

Επίσης μη ξεχνάμε και τα τοστάκια  ή τα σάντουιτς.  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από τοστ που θα μπορούσατε να φτιάξετε π.χ. ένα τοστ με τυρί και γαλοπούλα ή τοστ με φέτα, ντομάτα και ελιές. Φτιάξτε ένα σάντουιτς με λίγο κοτόπουλο, λαχανικά και γιαούρτι. Επίσης μια πολύ καλή επιλογή για ενδιάμεσο σνακ είναι 2 φρυγανιές με λίγο τυρί ή 1 αυγό βραστό.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν ένα σωρό επιλογές και ειδικά για το καλοκαίρι που θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε. Έχοντας λίγη φαντασία και καλή διάθεση, μπορούμε να κρατήσουμε τη σιλουέτα μας φτιάχνοντας διάφορα σνακ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο.

Νικολέτα Καψωριτάκη, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Πηγή: cretanfoodnews.gr