ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κιλό σουλτανίνα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική από ζαχαρότευτλα ALCE NERO
200 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
1/2 λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 φλιτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το σταφύλι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό.
Κατά το βράσιμο, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται με ένα κουτάλι. Περιμένουμε αν δέσει η σάλτσα και λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι, τα αμύγδαλα αφού τα καβουρδίσουμε και την αρμπαρίριζα, περίπου για 1-2 λεπτά.
Η συνταγή βασίζεται στο γλυκό σταφύλι του argiro.gr