ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 ζύμη για τάρτα
150 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη RAPUNZEL
120 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα θριμματισμένη RAPUNZEL 
10 βερίκοκα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 αβγά 
50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια φόρμα, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά. Προσθέτουμε το θρυμματισμένο  αμύγδαλο και αφήνουμε να ξεκουραστεί το μείγμα για περίπου 1 ώρα.
Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην ψημένη τάρα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα βερίκοκα το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα και κατόπιν πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και φιλέ αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα.

Φωτογραφία: e-cook