ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα
2 1/2 φλιτζάνια ινδική καρύδα
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
2 φλιτζάνια ακατέργαστη κρυσταλλική ζάχαρη από ζαχαρότευτλα ALCE NERO
1/2 κ.γ. βανίλια τριμμένη BIOSUN
1 λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, την βανίλια και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για να φτιάξουμε το σιρόπι (προσοχή δεν πρέπει να καραμελώσει). Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα ενώ στο σιρόπι προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στην συνέχεια την φρυγανιά και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά (πρέπει το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας). Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα με ένα κουτάλι και φτιάχνουμε μπαλίτσες, βρέχοντας συνέχεια τα χέρια μας για να μην μας κολλάει το μείγμα. Σε ένα δίσκο έχουμε βάλει την τριμμένη ινδική καρύδα και κυλάμε τα τρουφάκια μέχρι να σκεπαστούν όλες οι πλευρές τους με την ινδική καρύδα. Έπειτα τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια για τρουφάκια ή σε αυτοσχέδια από αλουμινόχαρτο.

Πηγή: chefoulis