ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γραμμάρια σπανάκι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 πράσα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 ματσάκι άνηθος ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 ματσάκι μαϊντανός ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
250 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού SMAAKT ή αλεύρι ολικής άλεσης ALCE NERO
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ BIOSUN
400 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα
1 κεσεδάκι γιαούρτι ΑΜΕΛΞΗ
1 αυγό
Ελαιόλαδο EUBIO
Αλάτι Ατλαντικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο, το ελαιόλαδο και την φέτα. Δοκιμάζουμε και ίσως προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να σταθεί.

Σε ένα δεύτερο σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αυγό, το γιαούρτι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε χλιαρό νερό σταδιακά μέχρι ο χυλός να σφίξει και να πλάθεται.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Στρώνουμε τον μισό χυλό και ρίχνουμε τα χόρτα ομοιόμορφα. Αραιώνουμε το υπόλοιπο κουρκούτι με χλιαρό νερό και περιχύνουμε τα χόρτα, να καλυφθεί ομοιόμορφα η επιφάνειά τους. Τέλος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.