ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γραμμάρια αλεύρι ντίνκελ ALCE NERO
1/2 κ.γ.μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ BIOSUN
100 γραμμάρια μέλι ακακίας 
200 γραμμάρια ελαιόλαδο
χυμό από 2 πορτοκάλια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
25 γραμμάρια κονιάκ
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κανέλα
250 γραμμάρια καρύδια EUBIO

Για το σιρόπι
300ml μέλι ακακίας 
χυμός από 1/2 λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
300ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε το αλεύρι ντίνκελ με το  μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το μέλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το διάλυμα της σόδας και χτυπάμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη που θα προκύψει να είναι ομοιόμορφη, απαλή και λαδερή. 
Σε ένα μεσαίο ταψί, απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθουμε τη ζύμη σε μελομακάρονα και τα στρώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Παράλληλα, σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το σιρόπι, χτυπώντας το μέλι, το χυμό λεμονιού και το νερό και χοντροτρίβουμε τα καρύδια στον πολυκόφτη. Μόλις τα μελομακάρονα βγουν καυτά από τον φούρνο, τα βουτάμε στο σιρόπι για αρκετά δευτερόλεπτα. Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.