ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 μπανάνα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 φλιτζάνι μαλακό αλεύρι σίτου ολικής άλεσης τύπου ΙΙ ALCE NERO
2/3 φλιτζάνι αλεσμένες χοντρές νιφάδες βρώμης EUBIO
1/4 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο SMAAKT
4 κ.σ. λιναρόσπορος σπασμένος EUBIO
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου BIOTODAY
2 κ.σ. κραμβέλαιο GUSTI ITALIA
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ BIOSUN
1 κ.γλ. Αλάτι Ατλαντικού
1 κ.γλ. κανέλα
Για τη γέμιση:
4 φλιτζάνια καθαρισμένα κεράσια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1/4 φλιτζάνι νέκταρ αγαύης
1 πρεζα βανίλια bourbon τριμμένη BIOSUN
1/4 φλιτζάνι άμυλο αραβοσίτου διαλυμένο σε νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το αλεύρι σίτου, την τριμμένη βρώμη, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε λιωμένη την μπανάνα, το λιναρόσπορο, το σιρόπι σφενδάμου και το κραμβέλαιο. Προσθέτουμε τα υλικά του πρώτου μπολ και ζυμώνουμε το μείγμα. Μόλις η ζύμη σταθεροποιηθεί, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση, τοποθετούμε τα κεράσια σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με το νέκταρ αγαύης και τη βανίλια. Βράζουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το διάλυμα αμύλου του αραβοσίτου και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος διαμορφώνουμε μια λεπτή κρούστα χρησιμοποιώντας τα 2/3 της ζύμης. Καλύπτουμε με ένα δεύτερο χαρτί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Με την υπόλοιπη ζύμη, ετοιμάζουμε λεπτές λωρίδες για την κορυφή της πίτας.
Αφού βγάλουμε την ψημένη κρούστα, την τοποθετούμε μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε την γέμιση και καλύπτουμε με τις λεπτές λωρίδες της ζύμης. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Απομακρύνουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
