Νόστιμες λεμονάτες αγκινάρες με ρύζι και πιπεριές, για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 αγκινάρες ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
100 γραμμάρια λευκά μανιτάρια σε φέτες EUBIO
Φύλλα φρέσκου θυμαριού ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 1/2 φλιτζάνια ρύζι jasmine VIGNOLA
Αλάτι Ατλαντικού
Ελαιόλαδο

Πλένουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε κατά μήκος και τις βράζουμε ή τις ψήνουμε στο ατμό. Ψήνουμε ελαφρώς την πιπεριά στο φούρνο και αφού την ξεφλουδίσουμε, την ψιλοκόβουμε. Στίβουμε το λεμόνι και ξύνουμε τη φλούδα του. Βράζουμε το ρύζι σε νερό και στραγγίζουμε.

Σε ένα γουόκ αναμειγνύουμε το βρασμένο ρύζι, την πιπεριά, τα μανιτάρια, το θυμάρι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το άλατι και το ελαιόλαδο. Μόλις το ριζότο δέσει, γεμίζουμε τις κομμένες αγκινάρες. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και γαρνίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία!    

Πηγή: cookistry.com