Μια νόστιμη παραλλαγή της αγαπημένης μας συνταγής!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3 πατάτες ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
4 σκελίδες σκόρδο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
½ λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα EUBIO
1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
Αλάτι Ατλαντικού
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και παράλληλα χτυπάμε τα καρύδια στον πολυκόφτη ή στο γουδί, μέχρι να γίνουν πολτός.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε στο γουδί μαζί με τον πολτό του καρυδιού.
Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη και προσθέτουμε το μείγμα καρυδιού και σκόρδου, το ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, προσθέτουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, προσθέτουμε το αλατοπίπερο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα πριν το σερβίρισμα.