Διαβάστε πως θα φτιάξετε χούμους από ρεβύθια!


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κούπα ρεβύθια EUBIO

5 κ.σ. ταχίνι από αποφλοιωμένο σουσάμι

2 λεμόνια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

3 σκελίδες σκόρδο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

Μαϊντανός ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

Πάπρικα γλυκιά

Αλάτι Ατλαντικού

Τραγανό μείγμα σπόρων

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν. Για να βράσουν πιο εύκολα, τα μουλιάζουμε από την προηγούμενη νύχτα. Από τα βρασμένα και στραγγισμένα ρεβύθια, θα χρησιμοποιήσουμε 2 φλιτζάνια.

Στύβουμε τα λεμόνια και ξεφλουδίζουμε το σκόρδο. Τοποθετούμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά και χτυπάμε. Προσθέτουμε περίπου μισό φλιτζάνι νερό, για να αραιώσουμε τον πολτό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αν χρειαστεί, ενισχύουμε τη γεύση με περισσότερο λεμόνι ή αλάτι.    

Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τραγανούς σπόρους, όπως σουσάμι και ηλιόσπορους.