Αρωματική συνταγή για νόστιμα ψητά μήλα!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μήλα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

4 κ.σ. ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαρότευτλο ALCE NERO

Καρυδόψιχα EUBIO

Μαύρη Κορινθιακή σταφίδα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

Κανέλα

Γαρύφαλλο

Μέλι ακακίας 

Σιμιγδάλι

Κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Σε ένα βαθύ πιάτο φτιάχνουμε ένα μείγμα από λίγη ζάχαρη, σιμιγδάλι και κανέλα. 

Ξεφλουδίζουμε τα  μήλα (προαιρετικό) και τα κόβουμε οριζοντίως στη μέση. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι.

Ραντίζουμε κάθε κομμάτι μήλου με λίγο κονιάκ και στη συνέχεια το περνάμε από το πιάτο με το μείγμα του σιμιγδαλιού.

Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνουμε τις «βάσεις» των μήλων. Τοποθετούμε τη γέμιση με τη βοήθεια ενός κουταλιού στην κοιλότητα που έχει σχηματιστεί στο εσωτερικό των μήλων. «Κλείνουμε» κάθε μήλο με το άλλο του μισό.

Περιχύνουμε το ταψί με μέλι ακακίας και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες κονιάκ.

Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και ψήνουμε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.     

Καλή επιτυχία!