Μια διαφορετική συνταγή για την βασιλόπιτα!



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη βασιλόπιτα:

400 γραμμάρια αλεύρι μαλακό ολικής ALCE NERO

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ BIOSUN

1 1/3 φλιτζάνι μείγμα ξηρών καρπών

140 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη ALCE NERO

80 ml ελαιόλαδο

Νερό ή γάλα αμυγδάλου EUBIO

Για τη διακόσμηση:

Νιφάδες καρύδας BIOTODAY

Σταγόνες σοκολάτας BIOSUN

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη βασιλόπιτα, εκτός από το γάλα αμυγδάλου μέσα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε νερό ή γάλα μαυγδάλου, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο, αλλά όχι πολύ νερουλό.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί, που έχουμε λαδώσει με πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά. Ελέγχουμε το ταψί και τοποθετούμε το φλουρί, τυλιγμένο σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 με 10 λεπτά.

Όταν η βασιλόπιτα ψηθεί, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Πριν τη σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με νιφάδες της καρύδας και σχηματίζουμε το έτος με τις σταγόνες της σοκολάτας!

Καλή επιτυχία και καλή πρωτοχρονιά!