Ο Νοέμβρης αποτελεί το μήνα που κορυφώνεται η παραγωγή του βιολογικού ροδιού. Ας δούμε λοιπόν, το λόγο για τον οποίο αυτός ο κόκκινος θησαυρός δεν πρέπει να απουσιάζει από το τραπέζι μας.
Η χορτοφαγική διατροφή, προστατεύει από τον διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα.
Άκρως επικίνδυνα φαίνεται πως είναι τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα, καθώς είναι νευροτοξικά και βάλλουν όχι μόνο το οικοσύστημα, αλλά και τον άνθρωπο και δη τις εγκύους, όπως αποκαλύπτουν δύο μελέτες.
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Γουόργουικ της Βρετανίας και το Κολλέγιο Ντάρτμουθ των ΗΠΑ, στήριξαν τη μελέτη τους στις διατροφικές συνήθειες 80.000 ανθρώπων και προσπάθησαν να συσχετίσουν το είδος της διατροφής με τα συναισθήματα που ένιωθαν αυτοί οι άνθρωποι.
Πως διασφαλίζεται η αξιοπιστία των βιολογικών προϊόντων;
Ένα ερώτημα που απασχολεί μεγάλη μερίδα καταναλωτών, αποτελεί το κατά πόσον τα βιολογικά είναι όντως βιολογικά.
Τα οφέλη για τον οργανισμό των βιολογικών προϊόντων, είναι λίγο – πολύ γνωστά, με βασικότερο πλεονέκτημα την απουσία της χρήσης χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.
Μελέτη της IBHS για τα βιολογικά προϊόντα στην Ελλάδα, καταλήγει στο συμπέρασμα πως υπάρχει μια κάμψη των βιολογικών στη χώρα μας. Κάτι απόλυτα φυσικό ύστερα από 6 χρόνια οικονομικής ύφεσης.
Σελίδα 4 από 4