ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 πατάτες ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
3 τομάτες ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 πράσο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 καρότα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 κολοκύθια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 κλωνάρια σέλινο ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
1/2 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
Αλάτι με βότανα PORTO MUINOS

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, τα πράσα και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε νερό και ρίχνουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε τα υλικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Αφήνουμε το ζωμό μέσα στην κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Πασπαλίζουμε κάθε πιάτο µε μια κουταλιά τριμμένη γραβιέρα.