Συνταγή για μπλατσάρα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γραμμάρια σπανάκι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
2 πράσα ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 ματσάκι άνηθος ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
1 ματσάκι μαϊντανός ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ
250 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού ή αλεύρι ολικής άλεσης ALCE NERO
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
400 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα ΑΜΕΛΞΗ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 αυγό
Ελαιόλαδο
Αλάτι Ατλαντικού RAPUNZEL

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τον άνηθο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο, το ελαιόλαδο και την φέτα. Δοκιμάζουμε και ίσως προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για να σταθεί.

Σε ένα δεύτερο σκεύος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αυγό, το γιαούρτι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε χλιαρό νερό σταδιακά μέχρι ο χυλός να σφίξει και να πλάθεται.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Στρώνουμε τον μισό χυλό και ρίχνουμε τα χόρτα ομοιόμορφα. Αραιώνουμε το υπόλοιπο κουρκούτι με χλιαρό νερό και περιχύνουμε τα χόρτα, να καλυφθεί ομοιόμορφα η επιφάνειά τους. Τέλος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.