Τα βερίκοκα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού. Υπάρχουν 12 ποικιλίες βερίκοκου με παρόμοια γεύση, αλλά με διαφορές στο μέγεθος

Γνωρίζοντας τις βασικές αρχές δεν θα δυσκολευτείτε να προσαρμόσετε τη διατροφή σας σε ένα μοντέλο διατροφής απαλλαγμένο από τη γλουτένη και να ζήσετε

Την ώρα του απογευματινού σνακ όπως και την ώρα του δεκατιανού μπορούμε να φάμε κάτι ελαφρύ ίσα ίσα για να μας

Η Άνοιξη είναι πλέον εδώ και οι λόγοι που την αγαπάμε δεν είναι λίγοι. Ο ήλιος που λάμπει, οι πιο θερμές και μεγάλες ημέρες, τα λουλούδια που ανθίζουν και τα πουλιά που

Πέραν των χιλιάδων πολιτών της χώρας μας που θα συμμετάσχουν στην Ώρα της Γης και θα κλείσουν τα φώτΑ, σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης, βρίσκονται ήδη

Η αποχή από το κρέας έχει αρχίσει να υιοθετείται από πολλούς τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές και από δεινούς κρεατοφάγους που αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή και τη

Εάν ασχολείστε με το σώμα σας και σας αρέσει να ενημερώνεστε για θέματα διατροφής, τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει πως το γάλα και τα προϊόντα όχι μόνο δεν είναι

Ο καρπός της σόγιας χρησιμοποιείται στη διατροφή των λαών της Άπω Ανατολής για περισσότερο από 5.000 χρόνια. Ο διατροφικός πλούτος της κυριότερης μορφής σόγιας

Η μελισσοκομία αποτελεί σημαντική δραστηριότητα η οποία συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη γεωργική και δασική παραγωγή μέσω της επικονίασης που

Η νηστεία της σαρακοστής χαρακτηρίζεται από την αποχή κατανάλωσης τροφίμων ζωικής προέλευσης (όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα

Ωφέλιμη για τον οργανισμό φαίνεται πως είναι η λογική κατανάλωση καφέ, αφού μπορεί να προστατεύσει από το διαβήτη τύπου 2, αλλά και από άλλες χρόνιες

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η E και η C, καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το

Η ινδική καρύδα είναι πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών για τον οργανισμό μας. Επίσης περιέχει καλά λιπαρά οξέα, καθώς και σημαντικά ιχνοστοιχεία όπως μαγνήσιο

Η αύξηση βάρους τα Χριστούγεννα είναι συχνό φαινόμενο, δήλωσε η Αμερικανίδα διατροφολόγος Luise Marino. Αν φτάσει ο Ιανουάριος μπορεί να είναι δύσκολο

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που συνδέεται όσο καμία με αρωματικά φρουτώδη γλυκά και υπέροχα τραπεζώματα. Τι φρέσκο τρώμε αυτές τις μέρες; Ο μήνας Δεκέμβριος τροφοδοτεί την κουζίνα

Ο παπαρουνόσπορος ή μηκονόσπορος, είναι σπόρος που προέρχεται από τη γνωστή παπαρούνα. Χρησιμοποιείται ευρέως στην αρτοποιία και τη