Εύκολη και πολύ νόστιμη!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό μανταρίνια ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

½ λεμόνι ΒΙΟΚΑΡΠΟΣ

1 κιλό ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαρότευτλο ALCE NERO

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα τεμαχίζουμε κατακόρυφα στα τέσσερα. Ρίχνουμε τα μανταρίνια μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε αρκετό νερό, έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως.

Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, πετάμε το ζουμί τους και γεμίζουμε ξανά με νερό την κατσαρόλα. Επαναλαμβάνουμε 1-2 φορές, ώστε να ξεπικρίσουν τα μανταρίνια.

Στο τελευταίο βράσιμο, μεταφέρουμε τα μανταρίνια σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από το εσωτερικό τους.

Μεταφέρουμε τα μανταρίνια σε μια άδεια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Περιμένουμε μέχρι τα μανταρίνια να βγάλουν το σιρόπι τους.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τις φλούδες και τις περνάμε από τον πολυκόφτη. Μεταφέρουμε σταδιακά τον πολτό πάλι στην κατσαρόλα με το σιρόπι. Βράζουμε για 10 λεπτά.

Αφήνουμε την μαρμελάδα να «σταθεί» για ένα μερόνυχτο. Στο τέλος βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, μαζί με το χυμό από το μισό λεμόνι.