Το κρίταμο, είναι ένα πανάρχαιο και πολύτιμο συστατικό της διατροφής των παράλιων λαών της Μεσογείου. Μεγαλώνει άγριο και μοναχικό στον βράχο, δίπλα στη θάλασσα και τα συνδυάζει όλα: γεύση και πολλαπλή δυνατότητα μαγειρικής αξιοποίησης, μοναδική ιστορία και παράδοση, αλλά και καταπληκτικές ιδιότητες ως μέρος μιας σύγχρονης υγιεινής διατροφής.

Την αξία του ανακάλυψαν πρώτα οι Αρχαίοι. Το εκτιμούσε ιδιαίτερα ο Ιπποκράτης, ενώ οι ναυτικοί στην Μεσόγειο το έτρωγαν για να προστατευτούν από το σκοβρούτο, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει πολύτιμα ακόρεστα λιπαρά όπως ω3 και ω6.

Το δικό μας κρίταμο, καλλιεργείται δίπλα στη θάλασσα, χωρίς καμία χρήση φυτοφαρμάκων, παρασκευάζεται και συσκευάζεται υπό αυστηρό ποιοτικό έλεγχο και με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Χωρίς συντηρητικά, μόνο με φυσικά πρόσθετα.

Βάλτε τη γεύση της ακροθαλασσιάς στο τραπέζι σας
Πληροφορίες και συμβουλές για να αξιοποιήσετε την μοναδική γεύση του κρίταμου στη μαγειρική σας, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

- Μπορείτε να το κάνετε μόνο του μεζέ (λάδι, λεμόνι και λίγο σκόρδο) για να συνοδεύσει τέλεια το κρασί ή το τσίπουρο ή να απογειώσετε με αυτό τις σαλάτες σας: χωριάτικη, ντάκο, πατατοσαλάτα, σαλάτες με ψαρικά κ.α.

- Συνδυάζεται επίσης θαυμάσια με όσπρια: φάβα, ρεβίθια, φακές, φασόλια.

- Παντρεύεται με γιαούρτι και σκόρδο για ένα “τζατζίκι” αλλιώτικο και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε ένα διαφορετικό “πέστο” για τη μακαρονάδα σας. Μπορεί να συνοδεύσει ψάρια, θαλασσινά ή κρύα κρέατα.

Φωτογραφία: http://users.sch.gr