Τα οφέλη για τον οργανισμό των βιολογικών προϊόντων, είναι λίγο – πολύ γνωστά, με βασικότερο πλεονέκτημα την απουσία της χρήσης χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα του πανεπιστημίου Davis στην Καλιφόρνια, οι βιολογικές ντομάτες, περιέχουν σχεδόν τη διπλάσια συγκέντρωση κερσετίνης σε σχέση με τις συμβατικές.

Η κερσετίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό, της οικογένειας των φλαβονοειδών και πιο συγκεκριμένα των φλαβονολών.

Ενισχύει τη καρδιαγγειακή λειτουργία, έχει αντικαρκινική δράση και μπορεί να δράσει προστατευτικά έναντι της οστεοπόρωσης.

Δρα κατά των συμπτωμάτων του διαβήτη, ενισχύει την απόδοση και την ενέργεια, ενώ έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες και σε κάποιες περιπτώσεις προστατεύει τον οργανισμό από την τοξικότητα άλλων ουσιών.

ΠΗΓΗ: www.organiclife.gr